Om Rolf "Mulen" Karlsen

Slemmestad entusiasten Rolf “Mulen” Karlsen er en kjent mann for de fleste i Slemmestadområdet. Karlsen er godt kjent fra bandet Mulens Portland Combo hvor han sammen med lokale musikere og etterhvert Oslobaserte musikere gledet folket med musikk. Siden første  plateslipp i 1993 kom gruppen ut med tilsammen 5 utgivelser. Etterhvert har Rolf vært en sentral herremann i nærmiljøet og har mye å fortelle fra gamle dager.

Rolf Karlsen ble født 21. januar 1952 og vokste opp som guttunge i Slemmestad. Etter endt ungdomsskole dro Karlsen til sjøs. Da han vendte nesen hjemover til bygda igjen begynte han på Sekkefabrikken i 1969 og laget sementsekker. Nå i 2013 er Sekkefabrikken igjen Rolfs arbeidsplass hvor han er kulturkonsulent sammen med daglig leder Thorstein Horne. Sammen arrangerer de flinke gutta kulturinnslag gjennom hele året til glede for bygdas unge og voksne publikum.

Karlsen giftet seg med sin Tove i 1972 og fikk tre flotte barn; Jan Fredrik, Lene Christin og Mai Helen. Nå har han også tre barnebarn, William, Felicia og Amalie som er Karlsens egne sjarmtroll. “På julaften kommer hele familien hjem til jul, både barn, barnebarn og svigerforeldre. Dette er julens beste tradisjon, at vi klarer å samle hele familien og nyte tiden sammen. Og får vi tid, legger vi inn et kirkebesøk på julaften, da kommer julestemningen for fult,” forteller Karlsen.

“Min største interesse er og alltid hvert musikk” forteller Rolf. “Men hele tiden har også min interesse for vår lokale historie i Slemmestad vært sterk.” Dette har gitt utslag i utgivelsen av fire DVD-er, Cement, Bygging av Idrettsanlegget 1953, Blåskjell historien og Kunst Rett Vest. “Den store kultur omveltningen i Slemmestad kom når vi åpnet Sekkefabrikken Kulturhus i februar 2008, og der har jeg holdt hus siden” forteller Karlsen.